top of page

Løber du hurtigt tør for strøm?

 

Er du en af de mange, som også løber tør for strøm i løbet af dagen? Så læs videre. Vi har hos myPhone Rep mestret IOS 9/10 softwaren på Apple enheder, og lavet en liste over de ting som sluger batterilevetiden på din Apple-enhed. IOS 9/10 er utrolig avanceret konstrueret, og fokusere meget på, at du som bruger får den bedste oplevelse ved brug af en smartphone/tablet. Men mange af disse funktioner er irrelevante for mange, og skader mere end de gavner.

Lokalitetstjenester
Siri

Siri kan være meget hjælpsom og brugbar, hvis man kan snakke engelsk - med accent. Når den er aktiv/slået til, kører den konstant i baggrunden og ”venter” på at du snakker til den. (Gør også opstart af telefon langsommere) 

Slå Siri fra under 
Indstillinger > Generelt > Siri

Lokalitetstjenester er en af de største banditter. Konstant søgen efter koordinater og ”Hvad/hvem er i nærheden” dræner strøm fra din enhed. Man kan heldigvis slå lokalitet fra på individuelle apps, så det er vigtigt at du slår lokalitet fra på de apps som du bruger meget, men ikke nødvendigvis behøver at oplyse lokalitet. 

Gå ind på 
indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester 

Programmer som kamera, kort, vejr, find min iPhone skal helst være til. Men ikke nødvendigvis facebook, mobile Pay, whatsapp, viber mm. 

Under lokalitetstjenester er der også en side kaldet ”Systemtjenester” (står nederst). Her kan du slå en masse ting fra, som du nok ikke ved telefonen indsamler. 

Vi har lavet en guide til, hvordan vi synes det skal se ud: 

Diagnostik og brug => FRA 
(Sender tilbagemelding til Apple om app-crash, CPU belastning mm) 

Indstiller tidszone => FRA 
(Dette kan gøres manuelt. Kalibrerer tidszone i forhold til lokalitet) 

Kompaskalibrering => TIL
(Bruges i app’en Kort, og brugbar når man skal navigeres) 

Lokalitetsbaserede iAd => FRA 
(iAd er Apples måde at reklamere for andre apps, inde i en app) 

Populært i nærheden => FRA 
(Sender tilbagemelding om, hvor du har købt hvad igennem Apple, til Apple. ) 

Søg efter mobilnetværk => TIL 
(Brugbar især i udlandet) 

Trafik => TIL
(Brugbar i navigation apps) 

Wi-Fi-netværk => TIL 

Sidste rubrik er Hyppige lokaliteter det er vigtigt at denne er slået FRA. Med mindre du selvfølgelig bruger det. Den indsamler lokalitetsoplysninger fra de steder du har besøgt oftest, og sender videre til Apple til forbedring af Kort mm.

Indstillinger > meddelelsescenter

Bliver altid opdatering i baggrunden mht. oversigt for i dag, kalender, påmindelser, aktier osv. Slå gerne de ting fra som du ikke bruger. Herinde kan du også slå notifikationer fra, fra en bestemt app som du ikke vil modtage beskeder fra. Nogle spil/programmer giver besked når der er gået en bestemt tid, når du har fuld liv igen osv. Disse kan slås fra eller redigeres.

Findes direkte under Indstillinger eller kontrolcenter (skub opad fra nederst på skærmen) 

Når Wi-Fi er tændt, søger den konstant efter signal. Når du ikke bruger Wi-Fi, så strejf en finger fra bunden af skærmen opad, og slå Wi-Fi fra. VIGTIGT: Når Wi-Fi er forbundet til en bestemt adresse, bruger enheden mindre strøm, end når du er på dit eget mobildata (2G/3G/4G). Så brug endelig Wi-Fi, men slå det fra når det ikke er i brug for øget batterilevetid. 

Mobildata slås automatisk fra ved tilkobling til Wi-Fi.


Internetdeling er én af de største syndere. Sender konstant Wi-Fi ud til andre enheder, og derved sluger strøm. Slå FRA når ikke i brug, og tjek jævnligt om den er slået til/fra (hvis du bruger det ofte) 

Bluetooth skal helst være slået FRA når ikke i brug, da den også sender signal ud til andre bluetooth-enheder. Igen, tjek jævnligt om den er slået til/fra. (Brug kontrolcenter – skub opad fra nederst på skærmen)

Meddelelsescenter (Genvej: Skub nedad fra øverste del af skærmen)
Bluetooth, internetdeling 
og Wi-Fi
Mobildata 3G/4G

Mobildata suger meget, utroligt meget, rigtig meget strøm, især ved nedhentning af videoer/billeder, apps, YouTube osv. Undgå at hente appopdateringer/spil/programmer når du er på mobildata. Vent med opdateringerne til du er forbundet til ubegrænset Wi-Fi. 

Mange apps kræver ikke mobildata, og dem kan du slå individuelt fra under Indstillinger – Mobil. Scroll ned til ”BRUG MOBILDATA TIL:”, og slå de apps fra, som du kan bruge uden mobildata. Herinde kan du også se hvilke apps der bruger mest mobildata. (Jf. Facebook, YouTube, iTube, Safari, AppStore)

Findes under 
Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden. 

Denne skal helst slås FRA for forøget batterilevetid. Når du minimere en app, multitasker mellem flere apps, surfer mens du hører musik osv. bliver apps’ne opdateret i baggrunden, hvilket du slet ikke har brug for i de fleste tilfælde. Slå den gerne helt fra uden de største gener for din brugeroplevelse, eller vælg bestemte apps fra.

Opdater apps i baggrunden

Findes under 
Indstillinger > Generelt 

Slå gerne denne FRA da den sagtens kan sættes manuelt. Bruger, som nævnt tidligere, både lokalitet og data til at spotte ændringer i din tidszone samt sommer/vintertid.

Automatisk tid/dato 
Formindsk bevægelse

Findes under 
Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed 

Formindsk bevægelse skal være slået TIL. Bevægelsen der er tale om her, er den 3D-effekt du nok har bemærket. Parallax, som den også bliver kaldt, bruger telefonen accelerometer som indikere hældning og position, og gør ingen gavn til nogen, udover lidt blær. Da der kan opstå misforståelser, understreger vi igen: Den skal være slået TIL, for bedre batterilevetid.

iCloud

Direkte under Indstillinger 

Måske ikke så vigtigt igen, men har betydning nok til at komme med på listen. Slå de ting fra, som du ikke vil have iCloud skal synkronisere.

Apps kørende i baggrunden -
Multitasking

Fås frem ved to hurtige kliks på hjem-knappen. 

Her kan du lukke ned for programmer du har kørende i baggrunden, ved at skubbe siderne op. Gør det helst til en vane.

Reklamesporing
Lysstyrke og
baggrund

Rediger lysstyrke
Under Indstillinger eller kontrolcenter (stryg fingeren nedefra – opad af skærmen) 

Der er forskellige meninger om lysstyrkens effekt på batterilevetiden, især hvad angår funktionen ”Automatisk lysstyrke”. Men vi har en delvis god forklaring på hvordan og hvorledes det er skruet sammen. Lysstyrken har betydelig påvirkning på batterilevetiden, her snakker vi om flere timers brug du kan spare på en dag. Automatisk lysstyrke justerer lysstyrken i forhold til lysstyrken omkring telefonen. Jo mere lyst der er omkring dig, jo kraftigere skal skærmen lyse før du kan se klart. MEN, automatisk lysstyrke bruger telefonens omgivende-lys-sensor som registrerer netop lyset i omgivelserne, som også bruger strøm.

Vores råd til den bedste måde at udnytte lysstyrken på, er at slå automatisk lysstyrke fra, sætte lysstyrken til standart 30-60% (jo mindre jo bedre), og igennem kontrolcenteret justere den manuelt efter eget behov.

Findes under 
Indstillinger > Generelt > Om 

Diagnostik og brug sender Apple oplysninger om hvordan apps og generelt styresystemet fungerer på din enhed, så de kan forbedre deres produkter i fremtiden. Må gerne slås FRA (dvs. SEND IKKE) hvis du hellere vil spare på strømmen, end at give dem oplysninger om din enhed.

Diagnostik og brug

Hvis du ikke bruger iMessage eller FaceTime, så slå dem FRA under Indstillinger – FaceTime | Beskeder.

iMessage og
Facetime

Findes under 
Indstillinger > Anonymitet > Reklamer (nederst) 

Slå ”Begræns reklamesporing” TIL. Analyserer dine interesser og leverer dig de reklamer du ”måske” er interesseret i.

Slå automatiske overførsler FRA under 
Indstillinger > iTunes & App Store 

Det bedste du kan gøre er at slå alle sammen fra, og selv overføre de app-opdateringer, videoer, musik osv. 

Hvis du er glad for de indstillinger du har nu og synkroniserer tit mellem forskellige enheder, så slå gerne kun den nederste ”Brug mobildata” FRA.

Automatiske
overførsler

Med tiden ældes firmwaren installeret på din iPhone, korrupte filer opstår, hukommelsen bliver belastet mere og mere fra dag til dag, hvilket både gør din telefon langsom og belaster telefonens hukommelse hvorpå telefonen bliver varm uden overdreven brug. Alle disse ting kan ”nulstilles” med en gendannelse. 

Det er også vigtigt at holde telefonen opdateret med de nyeste software, da ny software for det meste også indeholder opdateringer til batteriet.

 

 

 

Gendannelse

Hvis ovenstående ikke er nok til at holde din telefon i live i ønsket tid, så prøv vores PowerBank i høj kvalitet til 199,-, nøje udvalgt mellem hundredevis af slagsen.

Powerbank
Enhed slukker ved +10% 

Slukker din enhed med stadig over 10% batterikapacitet? Så er dit batteri ved at være slidt. Se i vores prissektion og få udskiftet dit batteri.

bottom of page